مشکلات ارزی، گریبانگیر واردات دارو / صنعت دارو هیچ نیازی به ارز دولتی ندارد

نشست اضطراری شورای مشورتی روسای تشکل های صنعت دارو و تجهیزات پزشکی با قید فوریت، با حضور وزیر بهداشت در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

متن خبر: به گزارش خبرنگار درمان یاب، احمد شیبانی، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در این نشست گفت: تولید ۹۷ درصدی داروی مورد نیاز کشور در داخل کشور، باعث شده در کشور آرامش ایجاد شود و نیازهای مردم را رفع کند. ما به عنوان سندیکا از تلاش‌های وزارت بهداشت به دلیل حمایتی که از حوزه دارو داشتند، تشکر می‌کنیم، اما نگرانی‌هایی دارد در این حوزه ایجاد می‌شود که لازم است مطرح شود.

وی ادامه داد: اینکه میزان زیادی از دارو را در کشور تولید می‌کنیم، اما در حوزه داروهای وارداتی به ارز نیاز داریم. متاسفانه نهادها، سازمان‌های ذی ربط و بانک مرکزی آنطور که باید و شاید توجه ویژه و خاصی را که باید برای تخصیص و تامین به موقع و کافی ارز داشته باشند، ندارند. ضمن اینکه اکنون شش ماه سال را از دست دادیم. انتظار بود که با تلاش‌های وزارت بهداشت در حوزه تامین ارز و تلاش همکاران‌مان در صنعت داروسازی، ارز به موقع تامین شود. باید توجه کرد که همکاران ما در صنعت داروسازی علی رغم کرونا و همه مشکلات تلاش کردند و اجازه ندادند که حتی یک روز هم یک خط از کارخانه داروسازی ما برای تولید دارو تعطیل شود، اما چنانچه سازمان‌های ذی‌ربط که در حوزه سلامت تاثیرگذارند، توجه ویژه‌ای به این حوزه نکنند، ممکن است پیش‌بینی‌ها و نگرانی‌هایمان به وقوع بپیوندد.

رئیس سندیکای صاحبان سنایع داروهای انسانی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت تولید دارو در کشور نسبتا مناسب است، گفت: خوشبختانه از آنجایی که در سال گذشته تمهیداتی شد، انبارهای شرکت‌ها ما تا دو سه ماه دیگر وضعیت مناسبی خواهند داشت، اما این نگرانی در ما وجود دارد و به همین دلیل امروز با وزیر بهداشت جلسه اضطراری برگزار کردیم و هم گزارش دادیم و نگرانی‌ها را اعلام کردیم. از بانک مرکزی و وزارت صمت درخواست داریم که حتما توجه ویژه‌ای کنند؛ چراکه دارو یک کالای اساسی حیاتی است و اگر خدایی نکرده با مشکل مواجه شود با هیچ چیز قابل جایگزینی نیست. ضمن اینکه به مردم اطمینان می دهیم که با تمام توان و وجودمان تلاش کنیم که روند تامین دارو ادامه یابد، اما نگرانیم که اگر کمکی از سوی مسئولان ارزی به سیستم دارویی نشود، مشکلاتی ایجاد شود که امیدواریم وضعیت به آنجا نرسد.

نیاز داروهای وارداتی به ارز

در ادامه همچنین، ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با تاکید بر ضرورت تخصیص ارز به شرکت های واردکننده جهت تامین داروهای بیماران خاص گفت: واردات دارو از لحاظ عددی، فقط سه درصد مصرف داروی کشور است، اما امروز عمده ی واردات دارو، داروهای پیچیده و برای بیماری‌های خاص است. به همین دلیل از اهمیت خاصی برخوردار است.

ناصر ریاحی افزود: در اوایل سال برای مصرف سه ماه، دارو وارد شده و در گمرک نگهداری شد اما به دلیل عدم تخصیص ارز کافی، همه این داروها با حداقل اسناد، ترخیص موقت شد.

وی تصریح کرد: از ابتدای امسال، ما فقط ۳۰ درصد ارز تخصیصی به واردات دارو را گرفتیم، اما حدود ۵۰ درصد دارو وارد بازار شد.

رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو ادامه داد: ارز واردات دارو امسال حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است. انتظار ما این بود که حداقل تخصیص‌ها سریع‌تر انجام شود. از طرفی وزارت بهداشت هم درگیر کرونا شد و ارزی که برای کرونا تخصیص داده شده بود نیز فقط یک سوم آن دریافت شده و با توجه به جمعیت، اصلا قابل مقایسه با سایر کشورها نیست.

بنابر این گزارش، ریاحی در پایان تاکید کرد: بطور جد، این هشدار را می‌دهیم که توان ما محدود است. از این رو از وزیر بهداشت درخواست داریم که مشکل ارز حل شود، زیرا در غیر این صورت هم برای تولید و هم واردات دچار مشکل می‌شویم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *